Vážení přátelé, členové ČFA i čtenáři našich webových stránek.
Vítám vás všechny po prázdninách, které jistě přispěly k odpočinku, nabrání nových sil a chuti pustit se do pedagogické (ale i jiné smysluplné) činnosti. Závěr minulého školního roku byl i na našich webových stránkách poměrně dramatický.
Jak asi víte, zveřejnil jsem v příspěvku nazvaném Co se děje na Pražské konzervatoři pravdivé informace o řediteli PK MgA. Petru Čechovi, ArtD.  Reakce jeho právničky byla rychlá; požadovala okamžité stáhnutí příspěvku a omluvu. Ani jedno se nestalo!  Článek jsme stáhli po třech týdnech (kdy si ho už stovky zájemců přečetly) a žádnou omluvu ani vysvětlení jsme také nezveřejnili (za pravdivé informace se není třeba přece omlouvat).
Zveřejnění mého článku vyvolalo další mediální reakci. Na www.seznamzpravy@cz vyšel článek Dusno na Pražské konzervatoři. Kromě jiného se tam dočtete, že jsem byl ředitelem odvolán z funkce vedoucího oddělení dřevěných dechových nástrojů. Pochopitelně bez udání jakéhokoliv důvodu a zcela utajeně. Zájemci si mohou článek přečíst na
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dusno-na-prazske-konzervatori-je-to-osobni-msta-rika-reditel-171219

Proč to všechno ale píšu? Můj příspěvek vyvolal bouřlivou reakci. Určitě to byl nejčtenější příspěvek za celou dobu trvání webu ČFA!  Ozvaly se ale i hlasy, které tvrdily, že takové příspěvky na úzce specifikované webové stránky ČFA nepatří.
Proto by nás, Představenstvo ČFA, zajímal váš názor. Napište nám, prosím! Stačí krátká odpověď (příspěvky typu Co se děje na PK na web ČFA patří/nepatří, jsem/nejsem členem ČFA). Nebo můžete svou odpověď rozvést v rubrice „Diskusní fórum“.

Do nového školního roku vstupujeme s mírným epidemiologickým optimismem. Věříme, že školy se nebudou zavírat a na distanční výuku nedojde. Naopak věříme, že se budou konat koncerty, soutěže a masterclassy. Zkrátka, že život se vrátí do předcovidových kolejí. A také věříme, že nám o tom napíšete. Aby všichni, koho to zajímá, věděli, že „jedeme dál“!

ML