Jmenuji se Lada Štěpánková Polcarová, narodila jsem se ve Vysokém Mýtě , tatínek byl nadšený hudebník-samouk. Odmala jsem se chtěla věnovat hře na příčnou flétnu a učit malé děti. Nejprve jsem vystudovala místní gymnázium, v roce 1990 jsem nastoupila na brněnskou konzervatoř, kterou jsem absolvovala  v roce 1996. Od roku 1989 učím v ZUŠ ve Vysokém Mýtě. Neustále se snažím vzdělávat , jezdím jak sama tak se svými žáky na různé kurzy, akce, školení. Také se s dětmi účastníme mnoha soutěží, myslím si, že je to velká zkušenost, vždy nás to posune a poznáme spoustu výborných muzikantů.
Již deset let také pracuji s nejmenšími dětmi ve věku od jednoho do šesti let, které se snažím vést k tomu, aby je muzika bavila a těšilo je si zatančit, zazpívat, později i zahrát na hudební nástroj. Jsem zastáncem toho, že děti mohou začít s hrou na flétnu v předškolním věku.
Se svými malými  flétnistkami jsme prima parta, která spolu tráví spoustu času nejen v ZUŠ, ale i na cestách na soutěže či flétnový letní tábor. Baví nás tvořit, hrát v komorních seskupeních, prostě spolu být.
Sama mám tři syny, kterým děkuji za to, že jsou skvělí a vždy mi umožnili věnovat se své práci, která mě moc naplňuje a nesmírně baví.

Lada Štěpánková Polcarová
E-mail:  bela.71@seznam.cz