Pedagožka, která se úspěšně prezentovala se svými žáky v Ústředním kole celostátní soutěže ZUŠ

Příčnou flétnu jsem začala studovat, jako snad každý, na ZUŠ. Již od začátku mne hra na flétnu nesmírně bavila, a to hlavně díky výborným pedagogům. V začátcích mě vedla p. uč. Slavíková a později p. uč. Hedejová v ZUŠ Jihlava. Daly mi výborný základ, což je vpodstatě ,,nejdůležitější“. Později pro mě byla jasná volba konzervatoř v ČB. Tu jsem absolvovala pod vynikajícím vedením MgA. Jakuba Riese.
K hudbě jsem tíhla od malička, takže profesi hudebníka jsem si zvolila sama a naprosto dobrovolně.
Nyní učím na ZUŠ v Českém Krumlově šestým rokem. Myslím, že příčná flétna je všeobecně oblíbený nástroj, takže nouzi o žáky zatím rozhodně nemám (zvláště v řadách dívek 🙂 ). Nicméně žáky si sama nevybírám.
Moje práce mě baví nade vše. Jediné, co nás ,,omezuje“ je nedostatek korepetic. Uvítala bych pravidelné korepetice např. pro soutěžní žáky. Je občas problém najít společné termíny, mnohdy zasahující do našeho volného času.
V současné době mám 23 žáků. Za svůj největší pedagogický úspěch považuji letošní soutěž ZUŠ, kde se mi v ÚK  umístili tři žáci, z toho i absolutní vítězství v oboru příčná flétna. Mám z toho velkou radost a velmi mě to motivuje do další práce.

Kristýna Riesová (Špejtková)