Milí flétnisté , pedagogové a žáci,

Česká flétnová asociace ve spolupráci s Krajskou uměleckou radou ZUŠ Moravskoslezského kraje a Základní uměleckou školou ve Frenštátě pod Radhoštěm pořádá seminář a masterclass s flétnistou a pedagogem Petrem Pomklou. Věříme, že si najdete čas a v sobotu 23. března 2024 se setkáme v ZUŠ Frenštát pod Radhoštěm, adresa je Tyršova 955, Frenštát pod Radhoštěm.

Více informací naleznete také na webových stránkách ZUŠ Frenštát pod Radhoštěm – ZDE!

Kontakt na organizátora: marcel.liptak@zusfrenstat.cz, +420 775 775 461.

OBSAH:

Lektor nás provede pěti okruhy témat,

  • Jak správně cvičit na příčnou flétnu.
  • Výběr repertoáru dle úrovně znalostí žáka.
  • Dýchání, artikulace při hře na příčnou flétnu, nalezení optimálního zvuku.
  • Vystoupení, koncentrace při hře.
  • Hudba jako životní radost.

které postupně okomentuje a předvede vlastními ukázkami a příklady. Následně v odpoledních hodinách povede veřejný masterclass přihlášených aktivních účastníků (max. 8 žáků po 30 minutách).

KOMU JE SEMINÁŘ URČEN:

Seminář je zacílen pro pedagogy hry na příčnou flétnu a jejich žáky na ZUŠ, včetně ostatních zájemců o hru na příčnou flétnu.

CERTIFIKÁT O ÚČASTI:

Masterclass není akreditován, avšak všichni pedagogové obdrží certifikát o účasti na semináři a masterclassu v rozsahu 8 hodin , na základě kterého lze účastnický poplatek proplatit prostřednictvím Operačního programu JAK (šablony) z oddílu 1.VII/1 Vzdělávání pracovníků ve vzdělávání ZUŠ.

HARMONOGRAM:

9:00 – prezentace a organizační záležitosti
10:00 – 12:00 – prezentace výše uvedených tématických okruhů
12:00 – 13:00 – přestávka na oběd
13:00 – 17:00 – veřejný masterclass v rozsahu max. 8 žáků po 30 minutách

STRAVOVÁNÍ:

Pro účastníky bude zajištěn pitný režim – kohoutková voda s citronem a bylinkami, káva, a čaj. Na přestávku na oběd bude v případě zájmu možnost zajistit dovoz Pizzy v ceně cca 150,-Kč.

ÚČASTNICKÝ POPLATEK:

  • Pro účastníka – pedagoga – je 800,- Kč
  • Pro žáka – aktivní účastník odpoledního masterclassu – 250,- Kč (ČLENOVÉ ČFA ZDARMA!!!)
  • Pro žáka – pasivní účastník semináře a masterclassu – zdarma

Přihlášku pro účastníka pedagoga najdete ZDE!uzávěrka přihlášek je 13.3.2024

Přihlášku pro aktivního účastníka – žáka – najdete ZDE!uzávěrka přihlášek je 13.3.2024

Petr Pomkla

Petr Pomkla

Absolvoval konzervatoř a Janáčkovu akademii múzických umění v Brně, dále pak studoval na l’Ecole Normale de musique de Paris (koncertní licence 1989) v Nice a Zürichu u pedagogů Alaina Mariona, Christiana Lardeho a Alexandra Magnina.

Jako sólista Petr Pomkla vystoupil za doprovodu českýchn symfonických orchestrů z Brna, Prahy, Hradce Králové, Olomouce, Zlína a Teplic. Komorních orchestrů: Musici de Praga, orchestru PKO, Jihočeské komorní filharmonie, Moravského komorního orchestru, Sukova komorního orchestru. Barocco sempre giovane, Janáčkova komorního orchestru, orchestru Czech Virtuosi a orchestru Nadace Yehudi Menuhina.

Byl členem Orchestre de Jeunes de toute l’Europe (Paříž) a Gustav Mahler Jugendorchester (Vídeň). Od roku 1992 je prvním flétnistou Brněnské filharmonie a orchestru Czech Virtuosi. V roce 2012 se stal prvním flétnistou dechové sekce orchestru Kremerata Baltika.

Hraje na recitálech s kytarou, harfou, klavírem, dechovým kvintetem a smyčcovým kvartetem. Vyučoval hru na flétnu na JAMU v Brně, nyní je pedagogicky činný na Konzervatoři Evangelické akademie v Olomouci.

Vystupoval na koncertech a hudebních festivalech v mnoha zemích Evropy, Jihovýchodní Asie, Japonsku, USA, jako sólista, či komorní hráč na festivalech v Německu, Rakousku, Finsku – Kuhmu, Švédsku – Stockholmu, Španělsku – Malaze, Vitorii, Segovii, Francii – Luçonu, Saumuru, Le Mans, Bulharsku, Japonsku – Tokiu, Kawasaki, USA – New Yorku, ale také v Praze, Brně, Hukvaldech, Českých Budějovicích, Pardubicích, Ostravě, Opavě

Webové stránky Petra Pomkly naleznete ZDE, pro kontaktní informace klikněte SEM.