Rok se s rokem sešel a já již pošesté v letní neděli 9.8.2020 vyrazila spolu se svými žákyněmi Annou Saláškovou, Markétou Peškovou, Nikol Shánělovou, Barborou Axmannovou, Natálií Vojáčkovou, Agátou Zerzánovou a Adélou Vrátilovou do ZUŠ v Bystřici pod Hostýnem, kde paní ředitelka se svou zástupkyní opět s láskou a nadšením pořádala týdenní flétnové kurzy pro děti i dospělé z celé republiky.

Výborní lektoři Ivica Gabrišová a Jiří Bystroň individuálně pracovali celý týden se všemi žáky, konala se také veliká souborová hra, korepetice, slyšeli jsme několik krásných koncertů, tvořili jsme ve výtvarných dílnách, užili jsme si i grilování. Organizace byla jako vždy skvělá. Letos kurzy prošlo 21 flétnistů z Čech i Slovenska.

Všichni účastníci kurzu měli možnost si zahrát na koncertech nejen v místním nádherném zámeckém sále, ale i v kostele sv. Jiljí. Samozřejmě jsme všichni utužili stará přátelství a naučili jsme se spoustu nového. Myslím, že úroveň účastníků kurzu neustále stoupá a všechny tato práce s lektory moc těší.

Sama za sebe jsem ráda, že moje flétnistky se už od jara do Bystřice tolik těší, jedou tam připravené a pracují na sobě, myslím, že je to hodně posouvá a jsou připravené v září na celý rok a na všechna vystoupení.

Je možná škoda, že na kurzech nepotkávám více pedagogů, určitě by to obohatilo nejen žáky, ale i je….Každopádně jsme všichni moc rádi, že kurzy proběhly v celé své síle a moc se těšíme, až se zase všichni v Bystřici sejdeme!!!!

Lada Štěpánková Polcarová, ZUŠ Vysoké Mýto


Sedm statečných (flétnistek)