Se svými žákyněmi jsem se v pátek 12.4.2019 účastnila mezinárodní soutěže v sólové a komorní hře pro dřevěné dechové nástroje v ZUŠ Litvínov. Tato soutěž se konala již potřetí, v sólovém hraní poprvé. My jsme z Mýta přivezli pět souborů. Komorní hry se mohly účastnit nejen žáci ZUŠ, ale i konzervatoří.
Soutěž byla výborně připravena po všech stránkách, časový harmonogram seděl přesně, organizátoři všem zajistili ubytování a stravu. Děti soutěžily ve dvou sálech, kde jejich výkony ocenila tříčlenná porota, která opravdu nikoho nenechala odejít bez ocenění. Letos soubory soutěžily v ohromném sále Citadely, což je pro mé žákyně zajímavá zkušenost-vystoupit v tak velkém prostoru v cizím prostředí. Každý dostal pěkný diplom, vítězové skleněnou plaketu a absolutní vítěz dort.
Navečer se konal Koncert vítězů s vyhlášením speciálních cen a po něm dokonce raut pro nás všechny.
Druhý den v sobotu 13.4. si nás organizátoři rozdělili po nástrojích a my se mohly s mými flétnistkami zúčastnit semináře DVPP s milou japonskou flétnistkou Yuri Matsuzaki, která se dětem věnovala celé dopoledne.
Ráda bych proto opravdu poděkovala všem organizátorům ze ZUŠ Litvínov, ale hlavně tamní paní učitelce Barboře Kozové, která tuto myšlenku setkávání dechařů uvedla se vším nasazením v život. A moje flétnistky se těší na další ročník.

Lada Štěpánková Polcarová, ZUŠ Vysoké Mýto