Hezký den všem příznivcům příčné flétny.
Domnívám se, že by měl web ČFA pomáhat (nám všem), a proto bych ráda otevřela diskusní a příspěvkové fórum na téma „výukové materiály“. Doby, kdy jedinou možností na našem notovém trhu byla škola „Černý-Bok“, jsou tytam a předpokládám, že většina pedagogů ZUŠ vychází (ve větší či menší míře) ze zahraničních materiálů.

Možná by bylo hezké, vyměnit si zde zkušenosti s těmito materiály, příp.(pro zájemce) zveřejnit malou ukázku s odkazem na koupi tohoto materiálu. Sehnat se dá v dnešní době kdeco, ale právě osobní doporučení toho kterého pedagoga, či vlastní zkušenost (ať už pozitivní nebo negativní) by mohly každému z nás pomoci rozšířit si obzory a lépe tak vést naše malé flétnové svěřence.

Já se mohu podělit o více než desetiletou zkušenost s německou učebnicí „Querflöte spielen-mein schönstes Hobby“  autorky Cathrin Ambach (je to skvělý materiál doplněný o doprovody na CD, v loňském roce došlo navíc k její aktualizaci a novému vydání obou dílů). https://www.thomann.de/cz/schott_querfloete_spielen_hobby_1.htm

Tuto školu samozřejmě při výuce ještě doplňuji dalšími materiály (hlavně dle možností a potřeb konkrétního žáka, protože učebnice nejde až tak do hloubky jednotlivých flétnových obtížností), ale beru ji jako základní výukovou osnovu a mám s ní opravdu výborné zkušenosti (a žáky to baví).

Mne by naopak zajímala škola hry na flétnu prof. Roberta Winna – v prodeji je několik sešitů, ale jak poznat, který si vybrat…? Věřím, že se vzájemně „najdeme“ a skrze toto fórum obohatíme jak sebe, tak i své žáky.

Kamila Cretan

Příspěvek paní Cretan můžete komentovat a vyjádřit tak svůj názor na danou problematiku!