Milí flétnisté a příznivci barokní hudby a její interpretace,

Česká flétnová asociace pořádá seminář s naší přední interpretkou barokní hudby a pedagožkou Julií Branou na téma G. Ph. Telemann – 12 fantazií pro sólovou flétnu. Je to určitě vděčné a nosné téma. Věříme tedy, že si najdete čas a v sobotu 20. ledna 2024 se setkáme v ZUŠ Popelka, Na Popelce 1/18 v Praze 5 – Košířích. Začínáme v 10.00 hod., konec je plánován na cca 17.00 hod.

OBSAH: Lektorka nám přiblíží tvorbu G. Ph. Telemanna pro barokní příčnou flétnu. Poté se zaměří na 12 fantazií pro sólovou flétnu a jejich postavení v jeho tvorbě. Zmíní dobovou interpretaci i přístup současných interpretů jak na historické, tak i na moderní nástroje. Předpokládáme, že se najde dostatek zájemců, kteří si přinesou nástroje a zahrají některou z fantazií (nebo její část), a budou si tak moci prakticky ověřit své znalosti z interpretace barokní hudby.

KOMU JE SEMINÁŘ URČEN: Seminář je pro široké spektrum hudebníků; od učitelů a žáků ZUŠ, přes pedagogy a studenty konzervatoří či hudebních gymnázií, až po studenty vysokých hudebních škol. Aktivní zájemci mohou hrát na barokní příčnou flétnu, moderní příčnou flétnu, zobcovou flétnu, nebo jiný dechový nástroj.

CERTIFIKÁT O ÚČASTI: Všichni pedagogové obdrží certifikát o účasti (v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků – DVPP). Tuto vzdělávací akci je možné hradit z tzv. šablon, ke kterým má přístup každá ZUŠ. Pokud Vás tedy škola vyšle, může Vám i poplatek zaplatit.

HARMONOGRAM: Seminář začne v 10.00 hod., od 13.00 hod. bude hodinová pauza na oběd. Odpolední program bude pokračovat od 14.00 hod., závěr cca v 17.00 hod. Délka semináře bude 8 vyučovacích hodin.

LEKTORKA: Julie Braná je naše přední interpretka barokní hudby. Zobcovou flétnu vystudovala na Hochschule für Musik und Theater v Hamburku u prof. P. Holtslaga. Studium zde úspěšně zakončila v roce 2004 koncertním certifikátem s vyznamenáním. Barokní a klasicistní příčnou flétnu vystudovala v Brémách na Hochschule für Künste u prof. M. Roota. V roce 2003 založila jako první profesionální interpret hry na zobcovou flétnu v ČR třídu hlavního oboru zobcové flétny na Konzervatoři v Plzni. Je spoluzakladatelka souboru Ensemble Accento, s kterým nahrává a vystupuje. Spolupracuje také s předními našimi zahraničními soubory zaměřenými na interpretaci „staré hudby“ (Collegium 1704, Concerto Köln, Dresdner Barockorchester aj.). Pedagogicky působí na Konzervatoři v Plzni a Pražské konzervatoři.

ÚČASTNICKÝ POPLATEK A ZPŮSOB PLATBY: Účastnický poplatek je 500,-Kč, studenti 250,-Kč. Aktivní studenti (ti, kteří budou hrát) 300,-Kč. Studenti – členové ČFA- mají vstup zdarma! Účastnický poplatek zašlete na č. ú. 1026328498/5500 nejpozději do 16. ledna 2024.

MOŽNOST OBĚDA: Pro účastníky semináře je zajištěn oběd a občerstvení během celé akce za 150,-Kč. V ceně je vydatná polévka s chlebem, dva chlebíčky, káva (čaj) a jeden nealkoholický nápoj. Kdo si jídlo neobjedná předem, nemůže počítat s dodatečným objednáním před seminářem. Poplatek za oběd (občerstvení) můžete posílat společně s účastnickým poplatkem na výše uvedené číslo účtu.

KONTAKT: Mlopuchovsky@seznam.cz