Milí příznivci ČFA,

pokračujeme v představování programu opožděného XXIV. FD. Měla tam být přítomna i firma Sax & Flute. Oslovil jsem opět jejího zakladatele, pana Petera Kulu, který ihned souhlasil.

Počítá s celodenní účastí a nabízí bezplatně drobné opravy fléten a odborné konzultace. Přiveze také flétny renomovaných firem (Miyazawa, Yamaha, Muramatsu, Buffet-Crampon…). Budete mít tedy skvělou příležitost nechat si zdarma seřídit flétnu a vyzkoušet nové nástroje.

Pan Kula také věnoval jednu z cen do 1. flétnové soutěže ČFA, a sice poloviční slevu na generální opravu flétny. Děkuji za celé Představenstvo (a jistě i za celou členskou základnu) panu Kulovi. Bez jeho pomoci bychom se těžko obešli.

Těšíme se tedy na setkání 27. května a přejeme zdar všem jeho dobrým aktivitám!

ML

Peter Kula a K. Miyazawa

Peter Kula a syn zakladatele flétnové firmy a značky Miyazawa pan K. Miyazawa
v pražském ateliéru v Belgické ulici č. 7 na Královských Vinohradech

Sax & Flute CZ

Sax & Flute CZ je specializovaný obchod a servis dechových nástrojů (certifikovaný prestižními značkami Yamaha, Miyazawa a Buffet Crampon) s třiadvacetiletými zkušenostmi a širokou základnou spokojených zákazníků v Česku a na Slovensku. Mezi zákazníky patří nejen přední sólisté domácí scény, ale také hráči symfonických a komorních orchestrů, učitelé a studenti ZUŠ, konzervatoří a vysokých hudebních škol.

Věnují se i výrobě vlastních saxofonů – RYU saxophones. Rozdělili je do čtyř úrovní (Academy, Artist, Artist M6, Master) tak, aby pokryli požadavky začátečníků i top profesionálů.

Také mají vlastní produkci příčných fléten – Arte Flutes. Studentský model se stříbrným náústkem, střední model se stříbrnou hlavicí a model vyšší kvality se stříbrným tělem.

Peter Kula vystudoval hru na příčnou flétnu a saxofon na Konzervatoři v Bratislavě. Při studiu spolupracoval a po škole následně vedl servisní a prodejní oddělení dechových nástrojů Berthold & Schwerdtner ve Stuttgartu.

Byl členem Big Bandu Ludwigsburg, vyučoval na Volkshochschule v Tübingenu, Heillbronnu, Weinsbergu, Leinfeldenu. Vedle sólových projektů účinkoval pod taktovkou Bohumila Trnečky, Oskara Rózsi, Ondreje Lenárda, Rudi Geriho a Pavla Zajačka v Německu, Francii, Švýcarsku, Japonsku a Československu. V neposlední řadě se podílel na domácích i zahraničních muzikálových produkcích (My Fair Lady, Glen Miller Story, Madama Pompadour…).

Od založení firmy Sax & Flute v roce 1997 se věnuje distribuci prestižních značek (Miyazawa, Selmer, Yamaha, Muramatsu, Buffet-Crampon), autorizovanému servisu dechových nástrojů, a také výrobě vlastní značky saxofonů RYU, příčných fléten Arte a klarinetů Erik Noireau.