Již popáté jsem se svými malými flétnistkami vyrazila v srpnu na týden plný hudby, radosti a přátelství do Bystřice pod Hostýnem, kde skvělá paní ředitelka Pavla Caletková se svou zástupkyní Alenou pořádaly 11.ročník flétnových kurzů.
Lektoři, kteří se nám statečně věnovali, byli jako vždy čtyři. Třídy zobcových fléten vedly pí. prof. Renata Smetková s pí. prof. Martinou Komínkovou. No a třídy příčných fléten vedla paní prof. Ivica Gabrišová a pan prof. Jiří Bystroň. Nemohu nevzpomenout našeho výborného korepetitora Adama Faranu.
Každý z lektorů měl na starost cca deset žáků, já sama jsem přijela se sedmi flétnistkami ve věku 8 až 13 let. Každý žák měl za týden s lektorem tři lekce, podařilo se natrénovat i humornou společnou skladbu. Opět jsme si užili zajímavé výtvarné dílny, novinkou bylo velmi veselé grilování.
Každý večer se konal koncert, nejprve jsme si vychutnali v místním nádherném zámku skvělé koncerty našich lektorů, poslední večery patřily koncertům žákovským. Děti přesvědčivě dokázaly, že hru na flétnu milují a hrát umí.
Zázemí pro bydlení a stravování je vždy v místním internátu, který je od ZUŠ i zámku vzdálen cca deset minut chůze.
Na těchto kurzech je skvělé nejen to, že děti ve volném čase chtějí hrát, ale hlavně milá, velmi kamarádská atmosféra lidí, kteří se mají rádi a vracejí se rok co rok a těší se na sebe. Takže zase za rok!!!!!

Lada Štěpánková-Polcarová

 

Crazy trio (Natálie Vojáčková, Barbora Axmannová, Nikol Shánělová-studentky paní Lady) hrají 1. větu ze skladby Satoshi Yagisawa Parfait Paradise a 4. větu ze skladby Fast Food od Willa Mortiera

 

Barbora Axmannová hraje 1. část ze Sonatiny pro flétnu a klavír Claude Arrieu. Klavírní doprovod Adam Farana.

 

AGADABA TRIO ve složení Adéla Vrátilová, Barbora Axmannová, Agáta Zerzánová hraje Fandango W. A. Mozarta a Vivace  z Quantzovy sonáty D dur