ZUŠ Frenštát pod Radhoštěm, Krajská umělecká rada ZUŠ Moravskoslezského kraje a Česká flétnová asociace

Milí flétnisté , pedagogové a žáci,

Základní umělecká škola Frenštát pod Radhoštěm ve spolupráci s Krajskou uměleckou radou ZUŠ Moravskoslezského kraje a Českou flétnovou asociací pořádá seminář a masterclass s flétnistou a pedagogem Jiřím Bystroněm – Problematika soutěží ZUŠ ve hře na příčnou flétnu.

Věříme, že si najdete čas a v sobotu 16. listopadu 2024 se setkáme v ZUŠ Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova 955, Frenštát pod Radhoštěm. Více informací naleznete také na www.zusfrenstat.cz a Česká flétnová asociace. Kontakt na organizátora: marcel.liptak@zusfrenstat.cz +420 775 775 461

Obsah:
Lektor nás provede následujícími tématy,

  • problematika soutěží ZUŠ ve hře na příčnou flétnu
  • smysl soutěží ZUŠ
  • výběr repertoáru
  • zdokonalování techniky hry v oblasti dýchání, nátisku, artikulace, prstové techniky a rozvoji výrazových prostředků
  • psychologická příprava

které postupně okomentuje a předvede vlastními ukázkami a příklady. Následně v odpoledních hodinách povede veřejný masterclass přihlášených aktivních účastníků (max. 10 žáků po 20 minutách).

Komu je seminář určen:
Seminář je zacílen pro pedagogy hry na příčnou flétnu a jejich žáky na ZUŠ, včetně ostatních zájemců o hru na příčnou flétnu.

Certifikát o účasti:
Všichni pedagogové obdrží certifikát o účasti na Semináři a masterclass v rozsahu 8 hodin, na základě kterého lze účastnický poplatek proplatit prostřednictvím Operačního programu JAK (šablony) z oddílu 1.VII/1 Vzdělávání pracovníků ve vzdělávání ZUŠ.

Harmonogram:
9:00 – prezentace a organizační záležitosti
10:00 – 11:30 – prezentace výše uvedených témat
11:30 – 12:00 – přestávka na oběd
12:00 – 17:00 – veřejný masterclass v rozsahu max. 10 žáků po 20 minutách

Stravování:
Pro účastníky bude zajištěn pitný režim – kohoutková voda s citronem a bylinkami, káva a čaj. V přestávce na oběd bude možné v případě zájmu zajistit dovoz Pizzy v ceně okolo 200,-Kč (FofrLama – Rozvoz jídla pro Frenštát p.R a okolí)

Účastnický poplatek:
pedagog – 800,-Kč (člen ČFA zdarma)
žák – aktivní účastník odpoledního masterclassu – 250,-Kč (člen ČFA zdarma)
žák – pasivní účastník semináře a masterclassu – zdarma

Přihláška pro pedagoga – ZDE uzávěrka přihlášek je 8.11.2024

Přihláška pro aktivního účastníka – žáka – ZDE uzávěrka přihlášek je 8.11.2024

Jiří Bystroň

MgA. Jiří Bystroň
Je absolventem AMU v Praze, kde studoval u doc. Františka Čecha a prof. Jiřího Válka.

Pedagogicky působí na Janáčkově konzervatoři Ostrava od roku 1985. Vyvíjel koncertní činnost v Komorním duu s kytarou, v triu Musica camerata a jako člen Slezských komorních sólistů. Inicioval založení flétnového kvartetu Musica di flauto.

V centru jeho zájmu je pedagogická činnost. Jeho žáci získali řadu ocenění na mnoha prestižních celostátních a mezinárodních soutěžích, studují na hudebních akademiích u nás i v cizině, stali se členy předních hudebních těles a orchestrů a jsou také úspěšnými pedagogy na konzervatořích a ZUŠ.

Od roku 2002 do roku 2014 působil také jako odborný asistent v oboru hra na flétnu na Fakultě umění Ostravské univerzity (dříve Institut pro umělecká studia). Kromě výuky hlavního oboru na Janáčkově konzervatoři vyučuje také polské flétnisty na ZUŠ v Českém Těšíně. Řadu let se věnuje mladým flétnistům na kurzech Bystřická letní flétna a zasedá v odborných porotách na celostátních a mezinárodních soutěžích.